Upoznajte naše trenere

Mihaela Banoci

Mihaela Banoci je viši konzultant u Poslovnoj Inteligenciji sa preko 10 godina radnog iskustva na raznim BI projektima u nekoliko industrija – banka, telco, retail, osiguranje. Primarne kompetencije u radu su joj podatkovna analiza i izvještavanje za koje koristi MS Power BI i IBM Cognos Analytics alate.

Tomislav Grudiček

Tomislav Grudiček zaposlen je u Poslovnoj inteligenciji na poziciji Senior konzultanta. Ima 7+ godina iskustva u implementaciji skladišta podataka na domaćim i inozemnim projektima (banke, retail/wholesale sektor, card processor). U dosadašnjoj karijeri radio je projekte primjenjujući razne tehnologije, od Microsoft-a, preko IBM-a, do Snowflake-a. Primarni zadaci su mu vezani uz integraciju podataka.

Goran Gvozden

Goran Gvozden je Senior Data Science Consultant u Poslovnoj inteligenciji i predavač na Visokom učilištu Algebra u Zagrebu. Doktorirao je elektrotehniku ​​na Sveučilištu u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER). Njegovi trenutačni istraživački interesi usmjereni su na kibernetičku sigurnost, računalni vid, sportsku analitiku i internet stvari. Njegovo višefunkcionalno profesionalno iskustvo uključuje savjetodavne, inženjerske, menadžerske, poduzetničke i prodajne uloge. Certificirani je Microsoft Azure stručnjak u području umjetne inteligencije. Kao konzultant za podatkovnu znanost, on kombinira uvide temeljene na analitici sa stručnošću u strojnom učenju za dizajn, izgradnju i isporuku optimiziranih poslovnih rješenja.

Bojana Halić

Bojana Halić je Senior Consultant u Poslovnoj inteligenciji. Ima 10 godina iskustva sa SQL-om, kroz razne tehnologije i u razne svrhe. Bavila se analitikom u retailu i e-commerceu, izradom reporata i dashboarda koristeći Qlik Sense u Telco industriji, te data engineeringom koristeći Azure stack i Informatica PowerCenter. Također ima 2 godine iskustva kao asistent iz matematičkih kolegija na Algebri.

Tomislav Hlupić

Tomislav Hlupić zaposlen je u Poslovnoj inteligenciji od 2016. godine na mjestu konzultanta u Microsoft odjelu. U dosadašnjoj BI karijeri radio je na domaćim i inozemnim projektima u bankarskom i retail sektoru te dodatno radi kao predavač na visokim učilištima uz BI i Data Science. Pored toga, pohađa doktorat na Fakultetu elektrotehnike i računarstva s fokusom na nove arhitekture i podršku naprednoj analitici. Do sada je održao više edukacija iz raznih područja poslovne inteligencije i skladištenja podataka.

Jelena Jančiev Basrak

Jelena Jančiev Basrak je poslovni analitičar sa bogatim poslovnim i IT iskustvom prije svega u financijskom sektoru (Erste bank, KPN Nederland, Postbank Nederland), ali također i u farmaciji (Pliva), proizvodnji  (Philips Nederland), pa i u tisku (De Telegraaf). U svakom slučaju prava je osoba ako imate pitanja o podacima, za podatke ( i njihovu analizu), kao i kako objasniti poslovni problem u lijepom analitičkom prikazu.

 

Ivan Kesedžić

Ivan Kesedžić zaposlen je u Poslovnoj inteligenciji kao konzultant u području Data Sciencea i Data Engineeringa. Posljednjih šest godina bavi se znanošću o podacima te je doktorirao na temi obrade biomedicinskih podataka i strojnog učenja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. U svom svakodnevnom radu koristi tehnologije Microsoft Azure, SQL i Python, a primarni zadaci vezani su mu uz podatkovnu analitiku i integraciju.

Velga Mitrić

Velga Mitrić je u Poslovnoj inteligenciji zaposlena na poziciji Asscoiate Consultanta u odjelu Data Migration te trenutno sudjeluje u projektu migracije podataka za Informu. Prije dolaska u PI stekla je 5-godišnje iskustvo kao database administrator gdje je uz ostale svakodnevne  DBA taskove sudjelovala u dizajniranju, implementaciji i održavanju kompleksnih HA sustava. Primarno je radila sa Microsoft tehnologijama kao SQL, SSIS, SSRS, Power BI, Dynamics 365…

Mateja Novaković

Mateja Novaković je konzultantica u Poslovnoj inteligenciji s ekspertizom u podatkovnoj znanosti i poslovnoj analitici. Ima 10 godina radnog iskustva u financijskom sektoru te je završila razne stručne edukacije i studijske programe. Njezin interes je pronalaženje cjelovitih rješenja za svaki poslovni problem, a radni zadaci su joj vezani su uz analitiku podataka i modeliranje.

Ana Novosel

Ana Novosel je zaposlena u Poslovnoj inteligenciji od 2015. godine. Trenutno radi na mjestu višeg konzultanta u Consulting & Implementation odjelu. Profesionalno se bavi konzaltingom u području poslovne inteligencije, pretežno u farmaceutskoj i telekomunikacijskoj industriji te istražuje integraciju podataka i nove arhitekture analitičkih sustava. Nositeljica je nekoliko međunarodno priznatih certifikata i licenci iz područja razvoja podatkovne integracije.

Pavle Pavišić

Pavle Pavišić zaposlen je u Poslovnoj inteligenciji od 2021. godine. Trenutno radi kao konzultant u ulozi technical leada na projektu Telekoma Slovenije. Primarna odgovornost mu je integracija podataka u skladište (DWH), gdje koristi tehnologije poput Informatica PowerCenter, Oracle, te jezike poput PL/SQL-a. Pored toga, radi kao predavač na Visokom učilištu Algebra, gdje predaje Python.

Kristijan Pavlović

Kristijan Pavlović zaposlen je kao konzultant u Poslovnoj inteligenciji. Certificirani je Google Cloud Professional Data Engineer, a trenutno na projektima radi s popularnim tehnologijama kao što su Airflow, Kafka i Spark te Docker ili Kubernetes. Primarni interesi su mu dizajniranje, izrada i nadzor sustava za obradu podataka.

Nikica Ramljak

Nikica Ramljak is a Senior consultant at Poslovna inteligencija. His main competencies are data analysis, data modeling, and reporting and he is proficient in using IBM Cognos Analytics and MS Power BI tools. He has over 15 years of experience in various BI projects in several industries – banking, telco, retail, and insurance.

Iva Slavić

Iva Slavić je konzultantica u Consulting & Implementation odjelu Poslovne inteligencije od 2021. godine. Prije dolaska u PI, stekla je višegodišnje iskustvo u telco industriji kao poslovni analitičar. Trenutno radi na IBM Planning Analytics i Tableau projektima razvoja rješenja analize i reportinga podataka.

Marko Štajcer

Marko Štajcer je direktor odjela Inovacija i razvoja u Poslovnoj Inteligenciji gdje je odgovoran za istraživanje i uvođenje novih tehnologija te razvoj Big Data aplikacija. Također sudjeluje na složenim projektima podatkovne integracije i napredne analitike u ulozi arhitekta sustava, vodećeg konzultanta i voditelja projekta.

Filip Strunjak

Filip Strunjak je Senior Consultant u Poslovnoj inteligenciji gdje radi od 2018. godine. Ima iskustva na više projekata vezanih uz različite industrije, a uključivali su integraciju podataka i naprednu analitiku. Trenutno mu je primarni fokus na podatkovnom inženjeringu, koristeći uglavnom tehnologije u oblacima.

 

Barbara Trojko

Barbara Trojko je konzultant u Poslovnoj inteligenciji gdje radi od 2020.godine. Prethodno je radila više godina u telco industriji, a trenutno radi kao BI razvojni inženjer. Njeni glavni zadaci su analiziranje zahtjeva poslovnih korisnika te razvoj rješenja za izvješavanje.