Upoznajte naše trenere

Mihaela Banoci

Mihaela Banoci je viši konzultant u Poslovnoj Inteligenciji sa preko 10 godina radnog iskustva na raznim BI projektima u nekoliko industrija – banka, telco, retail, osiguranje. Primarne kompetencije u radu su joj podatkovna analiza i izvještavanje za koje koristi MS Power BI i IBM Cognos Analytics alate.

Marijan Bračić

Marijan je jedan je od osnivača i Predsjednik uprave tvrtke Legit zadužen za strategiju te istraživanje i razvoj Data Privacy Managera- softverskog rješenja za upravljanje i zaštitu osobnih podataka. Od završetka Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu bavi se područjem analitike i upravljanja podacima. 2017. preuzima vodeću poziciju u Data Privacy odjelu i vizionarsku ulogu u razvoju Data Privacy Manager proizvoda. Marijan je također član Foruma za kibernetičku i sigurnost podataka pri Nacionalnom vijeću za digitalnu ekonomiju.

Marko Cafuta

Marko Cafuta zaposlen je u Consulting & Implementation odjelu Poslovne inteligencije. Ima preko 10 godina iskustva u području BI-a gdje mu je primarni fokus analiza i razvoj naprednih vizualizacija, izvještaja i dashboarda u alatima kao što su Tableau, Good Data, Crystal Reports. Magistrirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Tomislav Grudiček

Tomislav Grudiček zaposlen je u Poslovnoj inteligenciji na poziciji Senior konzultanta. Ima 7+ godina iskustva u implementaciji skladišta podataka na domaćim i inozemnim projektima (banke, retail/wholesale sektor, card processor). U dosadašnjoj karijeri radio je projekte primjenjujući razne tehnologije, od Microsoft-a, preko IBM-a, do Snowflake-a. Primarni zadaci su mu vezani uz integraciju podataka.

Goran Gvozden

Goran Gvozden je Senior Data Science Consultant u Poslovnoj inteligenciji i predavač na Visokom učilištu Algebra u Zagrebu. Doktorirao je elektrotehniku ​​na Sveučilištu u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER). Njegovi trenutačni istraživački interesi usmjereni su na kibernetičku sigurnost, računalni vid, sportsku analitiku i internet stvari. Njegovo višefunkcionalno profesionalno iskustvo uključuje savjetodavne, inženjerske, menadžerske, poduzetničke i prodajne uloge. Certificirani je Microsoft Azure stručnjak u području umjetne inteligencije. Kao konzultant za podatkovnu znanost, on kombinira uvide temeljene na analitici sa stručnošću u strojnom učenju za dizajn, izgradnju i isporuku optimiziranih poslovnih rješenja.

Bojana Halić

Bojana Halić je Senior Consultant u Poslovnoj inteligenciji. Ima 10 godina iskustva sa SQL-om, kroz razne tehnologije i u razne svrhe. Bavila se analitikom u retailu i e-commerceu, izradom reporata i dashboarda koristeći Qlik Sense u Telco industriji, te data engineeringom koristeći Azure stack i Informatica PowerCenter. Također ima 2 godine iskustva kao asistent iz matematičkih kolegija na Algebri.

Tomislav Hlupić

Tomislav Hlupić zaposlen je u Poslovnoj inteligenciji od 2016. godine na mjestu konzultanta u Microsoft odjelu. U dosadašnjoj BI karijeri radio je na domaćim i inozemnim projektima u bankarskom i retail sektoru te dodatno radi kao predavač na visokim učilištima uz BI i Data Science. Pored toga, pohađa doktorat na Fakultetu elektrotehnike i računarstva s fokusom na nove arhitekture i podršku naprednoj analitici. Do sada je održao više edukacija iz raznih područja poslovne inteligencije i skladištenja podataka.

Jelena Jančiev Basrak

Jelena Jančiev Basrak je poslovni analitičar sa bogatim poslovnim i IT iskustvom prije svega u financijskom sektoru (Erste bank, KPN Nederland, Postbank Nederland), ali također i u farmaciji (Pliva), proizvodnji  (Philips Nederland), pa i u tisku (De Telegraaf). U svakom slučaju prava je osoba ako imate pitanja o podacima, za podatke ( i njihovu analizu), kao i kako objasniti poslovni problem u lijepom analitičkom prikazu.

 

Ivan Kesedžić

Ivan Kesedžić zaposlen je u Poslovnoj inteligenciji kao konzultant u području Data Sciencea i Data Engineeringa. Posljednjih šest godina bavi se znanošću o podacima te je doktorirao na temi obrade biomedicinskih podataka i strojnog učenja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. U svom svakodnevnom radu koristi tehnologije Microsoft Azure, SQL i Python, a primarni zadaci vezani su mu uz podatkovnu analitiku i integraciju.

Velga Mitrić

Velga Mitrić je u Poslovnoj inteligenciji zaposlena na poziciji Asscoiate Consultanta u odjelu Data Migration te trenutno sudjeluje u projektu migracije podataka za Informu. Prije dolaska u PI stekla je 5-godišnje iskustvo kao database administrator gdje je uz ostale svakodnevne  DBA taskove sudjelovala u dizajniranju, implementaciji i održavanju kompleksnih HA sustava. Primarno je radila sa Microsoft tehnologijama kao SQL, SSIS, SSRS, Power BI, Dynamics 365…

Mateja Novaković

Mateja Novaković je konzultantica u Poslovnoj inteligenciji s ekspertizom u podatkovnoj znanosti i poslovnoj analitici. Ima 10 godina radnog iskustva u financijskom sektoru te je završila razne stručne edukacije i studijske programe. Njezin interes je pronalaženje cjelovitih rješenja za svaki poslovni problem, a radni zadaci su joj vezani su uz analitiku podataka i modeliranje.

Ana Novosel

Ana Novosel je zaposlena u Poslovnoj inteligenciji od 2015. godine. Trenutno radi na mjestu višeg konzultanta u Consulting & Implementation odjelu. Profesionalno se bavi konzaltingom u području poslovne inteligencije, pretežno u farmaceutskoj i telekomunikacijskoj industriji te istražuje integraciju podataka i nove arhitekture analitičkih sustava. Nositeljica je nekoliko međunarodno priznatih certifikata i licenci iz područja razvoja podatkovne integracije.

Pavle Pavišić

Pavle Pavišić zaposlen je u Poslovnoj inteligenciji od 2021. godine. Trenutno radi kao konzultant u ulozi technical leada na projektu Telekoma Slovenije. Primarna odgovornost mu je integracija podataka u skladište (DWH), gdje koristi tehnologije poput Informatica PowerCenter, Oracle, te jezike poput PL/SQL-a. Pored toga, radi kao predavač na Visokom učilištu Algebra, gdje predaje Python.

Kristijan Pavlović

Kristijan Pavlović zaposlen je kao konzultant u Poslovnoj inteligenciji. Certificirani je Google Cloud Professional Data Engineer, a trenutno na projektima radi s popularnim tehnologijama kao što su Airflow, Kafka i Spark te Docker ili Kubernetes. Primarni interesi su mu dizajniranje, izrada i nadzor sustava za obradu podataka.

Valentino Pintar

Valentino Pintar je u Poslovnoj inteligenciji zaposlen na poziciji Associate Consultatna u odjelu Data Science i Big Data. S više od 5 godina iskustva u području podataka i strojnog učenja te preko 10 godina iskustva kao GIS analitičar, posvećuje se ekološkom modeliranju u kontekstu strojnog učenja. Aktivno sudjeluje u projektu Cyber4De, gdje pokazuje strastvenost prema inženjerskom radu te ističe svoju stručnost u primjeni tehnika strojnog učenja i razvoju algoritama za rješavanje stvarnih problema. Certificiran je kao Cloudera CDP generalist te koristi tehnologije poput Kubernetes, Docker, Python, R, SQL.

Marko Puk

Marko Puk je konzultant u Poslovnoj inteligenciji. Njegova ekspertiza uključuje analizu podataka, implementaciju logike te korištenje novih trendova kako bi se povećala vrijednost podataka. Marko je posvećen rješavanju stvarnih problema primjenom svojeg stečenog znanja i vještina te aktivno pomaže klijentima u rješavanju njihovih problema. Magistrirao je računalnu znanost na Sveučilištu u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Nikica Ramljak

Nikica Ramljak zaposlen je Poslovnoj inteligenciji na poziciji višeg konzultanta. Primarne kompetencije u radu su mu podatkovna analiza, modeliranje podataka i izvještavanje, a za to koristi IBM Cognos Analytics i MS Power BI alate. Ima preko 15 godina radnog iskustva na raznim BI projektima u nekoliko industrija – banka, telco, retail i osiguranje.

Iva Slavić

Iva Slavić je konzultantica u Consulting & Implementation odjelu Poslovne inteligencije od 2021. godine. Prije dolaska u PI, stekla je višegodišnje iskustvo u telco industriji kao poslovni analitičar. Trenutno radi na IBM Planning Analytics i Tableau projektima razvoja rješenja analize i reportinga podataka.

Marko Štajcer

Marko Štajcer je direktor odjela Inovacija i razvoja u Poslovnoj Inteligenciji gdje je odgovoran za istraživanje i uvođenje novih tehnologija te razvoj Big Data aplikacija. Također sudjeluje na složenim projektima podatkovne integracije i napredne analitike u ulozi arhitekta sustava, vodećeg konzultanta i voditelja projekta.

Jakob Triva

Jakob Triva zaposlen je u Poslovnoj inteligenciji kao konzultant u području Data Engineeringa. Na poziciju Data Engineera došao je nakon tri godine rada na poziciji Software Engineera, a diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku. U svom svakodnevnom radu koristi tehnologije poput Kubernetes, Docker, Elasticsearch, Apache (Airflow, Kafka..) i Python, a primarni zadaci vezani su mu uz dizajniranje, izradu i nadzor sustava za obradu podataka.