Meet our trainers

Ana Marija Balen

Ana-Marija Balen je konzultant u odjelu Data Managementa u Poslovnoj inteligenciji. U Poslovnu inteligenciju došla je putem BIRD Academy Internship programa i sada već 3 godine uspješno radi na projektima izgradnje skladišta podataka u Telco industriji. Uz to, ima iskustva i u migraciji podataka, ali i drugim projektima vezanim uz anonimizaciju podataka i GDPR. Primarni alat kojim vlada je Informatica PowerCenter – vodeća ETL platforma za integraciju podataka, a SQL joj je u malom prstu.

Juraj Vrzan

Juraj Vrzan je konzultant i trener za Tableau platformu te za područje vizualne analitike u Poslovnoj inteligenciji. Tijekom svog rada imao je priliku raditi na mnogobrojnim projektima za srednje i velike organizacije kao konzultant i trener primarno na Tableau platformi, ali i drugim projektima koji su vezani uz Data Science i prediktivnu analitiku. Pored Tableau platforme, Juraj uspješno vlada s različitim BI alatima za izvještavanje poput GoodData te IBM Cognos.

Karlo Duganić

Karlo Duganić radi na poziciji konzultanta unutar Data management odjela u Poslovnoj inteligenciji. Najveći dio vremena proveo je radeći na projektima vezanim za integraciju podataka unutar telekom industrije koristeći alate za integraciju podataka.

Lada Banić

Lada Banić je viši konzultant u odjelu poslovne analitike u Poslovnoj inteligenciji. Više od deset godina se bavi znanošću podataka, rudarenjem podatka i strojnim učenjem. Tijekom svog rada radila je na mnogobrojnim projektima vezanim za skladišta podataka, psolovnu analitiku ali i većem broju projekata koji su uključivali prediktivnu i deskriptinu analitiku kao što su predviđanje odljeva korisnika, predviđanje odljeva zaposlenika, segmentacija korisnika, SNA, semantička analiza i slično. Također održava edukacije iz područja znanosti podataka i sudjeljuje na konferencijama.

Maja Franješ

Maja Franješ je Microsoft konzultantica u Poslovnoj inteligenciji s višegodišnjim iskustvom na projektima implemenacije sustava za Business Intelligence na Microsoft Platformi (SQL Server, SSIS, Power BI). Također, Maja je voditeljica Power BI User Group Zagreb koja postoji od 2018. godine.

Marko Štajcer

Marko Štajcer je direktor odjela Inovacija i razvoja u Poslovnoj Inteligenciji gdje je odgovoran za istraživanje i uvođenje novih tehnologija te razvoj Big Data aplikacija. Također sudjeluje na složenim projektima podatkovne integracije i napredne analitike u ulozi arhitekta sustava, vodećeg konzultanta i voditelja projekta.

Matija Draženović

Konzultant u Poslovnoj inteligenciji u Microsoft odjelu. Iskustvo u radu u bankarskoj industriji, razvoj (SSIS) i BI (Power BI, SSRS). Razvoj Business Intelligence za klijente poput međunarodne firme SEDCO i domaćih firmi Autohrvatska i Konzum. Također iskustvo rada na anonimizaciji podataka na Microsoft platformi.

Tomislav Hlupić

Tomislav Hlupić zaposlen je u Poslovnoj inteligenciji od 2016. godine na mjestu konzultanta u Microsoft odjelu. U dosadašnjoj BI karijeri radio je na domaćim i inozemnim projektima u bankarskom i retail sektoru te dodatno radi kao predavač na visokim učilištima uz BI i Data Science. Pored toga, pohađa doktorat na Fakultetu elektrotehnike i računarstva s fokusom na nove arhitekture i podršku naprednoj analitici. Do sada je održao više edukacija iz raznih područja poslovne inteligencije i skladištenja podataka.