Uvod u rad sa SQL bazama podataka

Trajanje: 16 sati / 2 dana

Predznanje: Početno

Potencijalni trener(i): Tomislav Hlupić, Ana Novosel, Velga Mitrić, Pavle Pavišić, Bojana Halić, Barbara Trojko

Jezik: Hrvatski, Engleski

Moguće lokacije: PI EDU centar, U prostorima klijenta, Virtualna učionica

Edukacija Uvod u rad sa SQL bazama podataka osmišljena je kako bi vam dala temelj u rad s bazama podataka osnovama SQL-a, tako da možete početi analizirati podatke koristeći vlastite baze podataka. Počet ćete postavljati prava pitanja i doći do pravih odgovora kako biste donijeli vrijedne uvide za vašu tvrtku.

Termin 1
Uskoro
Cijena
*
390.00 EUR
* Cijena po polazniku, cijena ne uključuje PDV 25%
Prijavite se na edukaciju
Odaberite vrstu prijave, ispunite sva obavezna polja i javit ćemo vam se ubrzo.
Pravna osoba
Fizička osoba
Samo želim više informacija
Ispunjavanjem ove prijave slažete se da dostavljene podatke možemo koristiti kako bismo Vas kontaktirali i pružili informacije u svezi Vašeg zahtjeva/upita ili informacije o proizvodima i uslugama Poslovne inteligencije. Možete se odjaviti sa newslettera Poslovne inteligencije u bilo kojem trenutku klikom na poveznicu za odjavu u e-poruci. Za više informacija molim Vas pročitajte naša Pravila privatnosti.
Please don't insert text in the box below!

Polja označena sa zvjezdicom * su obavezna

O edukaciji

Edukacija Uvod u rad sa SQL bazama podataka je osmišljena kako bi vam dala temelj u osnovama SQL-a i radu s podacima, tako da možete početi analizirati podatke koristeći vlastite baze podataka. Počet ćete postavljati prava pitanja i doći do pravih odgovora kako biste donijeli vrijedne uvide za vašu tvrtku. Ova edukacija počinje s osnovama i pretpostavlja da nemate nikakvih znanja ili vještina u SQL-u te ćete postupno pisati jednostavne i složene upite koji će vam pomoći odabrati podatke iz tablica.

Cjelokupne vježbe će se odvijati na Microsoft SQL Server bazi podataka, lideru na tržištu bazi podataka zadnjih deset godina. Znanje naučeno na ovoj edukaciji možete primijeniti na bilo koju drugu bazu podataka (Oracle, MySQL, PostgreSQL, Amazon Redshift, Google Big Query).

Kome je edukacija namijenjena

Edukacija je namijenjena svih polaznicima koji žele naučiti osnove rada s bazama podataka koristeći SQL neovisno o prethodnom iskustvu. Prethodno znanje o bazama podataka i SQL-u nije potrebno.

Nakon edukacije ćete znati

Nakon edukacije bit ćete spremni samostalno raditi upite nad bazama podataka koristeći SQL upitni jezik.

Sadržaj edukacije

 • 1. Jednostavni SQL upiti

  U ovom modulu ćete naučiti što su relacijske baze podataka i što je SQL (Structured Query Language). Naučit ćete kako koristiti SELECT i FROM naredbe kako bi odabrali tablicu i stupce koji su vam potrebni u upitu te filtrirati kvalitativne i kvantitativne podatke koristeći naredbe WHERE, BETWEEN, LIKE i IN te kako sortirati podatke abecedno ili po veličini koristeći naredbu ORDER BY.

  • Praktične vježbe
 • 2. Dohvaćanje podataka iz više tablica

  U ovom modulu ćete naučiti kako povezati više tablica kroz INNER, LEFT, RIGHT i FULL OUTER JOIN.

  • Praktične vježbe
 • 3. Skalarne i aritmetičke funkcije

  U ovom modulu naučiti ćete koristiti aritmetičke operacije u SELECT i WHERE klauzulama te koristiti osnovne skalarne funkcije.

  • Praktične vježbe
 • 4. Agregatne funkcije i grupiranje

  U ovom modulu ćete naučiti kako koristiti osnovne agregatne funkcije poput SUM, MIN, MAX, COUNT i DISTINCT.

  • Praktične vježbe
 • 5. Unija

  U ovom modulu naučiti ćete spojiti rezultate više upita koristeći naredbe UNION i UNION ALL te razlike između JOIN-a i UNION-a i kad koju naredbu koristiti.

  • Praktične vježbe
 • 6. Podupiti

  U ovom modulu naučiti ćete koristiti podupite u WHERE i HAVING klauzulama, koristiti podupite s predikatima i podupite koristeći IN naredbu.

  • Praktične vježbe
 • 7. Uređivanje podataka

  U ovom modulu ćete naučiti kako upisivati, mijenjati i brisati podatke u bazi podataka koristeći naredbe CREATE, UPDATE i DELETE i TRUNCATE.

  • Praktične vježbe
Kako se mogu prijaviti na ovu edukaciju?

Na edukaciju se možete službeno prijaviti preko forme za prijavu na vrhu ove stranice. Nakon uspješno poslane prijave mi vam se povratno javimo unutar 24 sata od zaprimljene prijave.

Nisam dobio/-la povratnu informaciju s vaše strane. Kome da se obratim?

Greške u komunikaciji se uvijek događaju i ukoliko vam ne odgovaramo javite nam se direktno na birdacademy@inteligencija.com.

Može li se edukaciju platiti u više obroka?

Trenutno ne podržavamo plaćanje u više obroka.

Ne živim u Zagrebu, ali htio/htjela bi prisustovati edukaciji virtualno. Postoji li možda ta mogućnost?

Preferirani oblik isporuke edukacija je u fizičkom obliku zbog kvalitete isporuke, no u slučaju većih grupa gdje bi svi polaznici bili online, možemo dogovoriti i online isporuku.

Postoji li popust za studente?

Studenti imaju pravo na 10% popusta na cijenu koja je prikazana na ovoj stranici.

Nemam vlastiti laptop za ovu edukaciju. Imam li osigurano računalo na edukaciji s vaše strane?

BIRD Academy za svakog polaznika osigurava edukacijsko računalo, ručak te kavu i vodu. Nastojimo u svakom segmentu biti što bolji domaćin!

BIRD Academy edukacije

Učite od najboljih stručnjaka u industriji