Rad sa SQL bazama podataka za napredne korisnike

Edukacija Rad sa SQL bazama podataka za napredne korisnike je osmišljena kako bi nadogradila postojeće znanje SQL-a s naprednijim funkcionalnostima u svrhu optimizacije rada i korištenja naprednijih funkcionalnosti SQL-a. Edukacija pokriva napredno korištenja SQL servera s temama viewova, indeksa te triggera, čime se poboljšavaju performanse i ugrađuju mehanizmi automatizacije.

Termin 1
Uskoro
Termin 2
Uskoro

v2

Cijena
2.800,00 Kn
*po polazniku, cijena ne uključuje PDV 25%
Prijavite se

Odaberite vrstu prijave, ispunite sva obavezna polja i javit ćemo vam se ubrzo.

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.
Prijavljujem se kao:
Kontakt podaci:
Odaberite termin i broj polaznika:
Marketing i privola:

O edukaciji

Edukacija Rad sa SQL bazama podataka za napredne korisnike je osmišljena kako bi nadogradila postojeće znanje SQL-a s naprednijim funkcionalnostima u svrhu optimizacije rada i korištenja naprednijih funkcionalnosti SQL-a.

Edukacija pokriva napredno korištenja SQL servera s temama viewova, indeksa te triggera, čime se poboljšavaju performanse i ugrađuju mehanizmi automatizacije. Nakon toga polaznici prolaze kroz common table expressione, window funkcije, podupite, funkcije i procedure, podupite, rad sa stringovima, rad s datumskim tipom podataka i pivot funkciju.

Cjelokupne vježbe će se odvijati na Microsoft SQL Server bazi podataka, lideru na tržištu bazi podataka zadnjih deset godina, a znanje naučeno na ovoj edukaciji možete primijeniti na bilo koju drugu bazu podataka (OracleMySQLPostgreSQLAmazon RedshiftGoogle Big Query).

Kome je edukacija namijenjena

Edukacija je namijenjena svih korisnicima koji posjeduju osnovna znanja SQL-a i rada s bazom podataka, a žele ih poboljšati kako bi optimalno koristili bazu i podatke. Poznavanje gradiva iz edukacije Uvod u rad sa SQL bazama podataka je neophodna za savladavanje gradiva ove edukacije.

Nakon edukacije ćete znati

Nakon edukacije bit ćete spremni samostalno raditi napredne funkcionalnosti upita nad bazama podataka koristeći SQL upitni jezik te koristiti analitičke alate (Tableau, Power BI, Excel) nad bazom podataka.

Sadržaj edukacije

  • Praktične vježbe

U ovom modulu naučit ćete što su triggeri, gdje se mogu koristiti unutar baze podataka te različite scenarije implementacije. Pokrit će se svi oblici triggera, sintaksa rada s njima te tipični oblici korištenja.

  • Praktične vježbe

Ovaj modul pokriva korištenje indeksa, kako se kreiraju, njihovu svrhu i primjenu. Bit će prikazana podloga rada s njima (B-stabla), različiti oblici indeksa i osnovne strategije indeksiranja u bazama podataka.

  • Praktične vježbe

Kroz ovaj modul polaznici će ovladati korištenjem podupita, sintaksom pisanja podupita i optimizacije te kroz praktične primjere obuhvatiti principe korištenja podupita i njihove tipične primjene.

  • Praktične vježbe

Ovaj modul pokriva područje korištenja common table expressions, napredne funkcionalnosti koja omogućava rad s hijerarhijama i rekurzijama. Kroz modul prikazat će se sintaksa pisanja svih tipičnih primjena CTE te prikazati njihova paralela s podupitima.

  • Praktične vježbe

Kroz ovaj modul polaznici će ovladati radom s pohranjenim procedurama i funkcijama, pri čemu će biti naglasak na razlici u implementaciji i korištenju te njihove primjene u bazama podataka.

  • Praktične vježbe

U ovom modulu posebni naglasak postavlja se na rad sa stringovima, njihovim načinom zapisa, ugrađenim funkcijama za rad sa stringovima te tipičnim problemima s kojima se korisnici mogu susresti.

  • Praktične vježbe

Modul pokriva rad s datumskim tipovima podataka, koji često stvaraju probleme korisnicima tijekom rada. Pored funkcija za rad s njima, poseban osvrt daje se na najčešće greške i probleme koji se pojavljuju prilikom korištenja datumskog tipa podataka.

  • Praktične vježbe

Ovaj modul obuhvaća rad s prozorskim funkcijama, koje omogućuju raspodjelu podataka prema ključevima u okvire i primjenu funkcija nad njima. Polaznici će ovladati sintaksom prozorskih funkcija, nakon čega će biti prikazani tipični primjeri korištenja.

  • Praktične vježbe

Kroz modul bit će prikazano korištenje pivot funkcije, jednog od najkorištenijih principa za analitiku nad podacima. Modul obuhvaća uvod u koncept pivotiranja, sintaksu pisanja PIVOT upita, specifičnosti korištenja samog upita te tipične scenarije korištenja.

Kako se mogu prijaviti na ovu edukaciju?

Na edukaciju se možete službeno prijaviti preko forme za prijavu na vrhu ove stranice. Nakon uspješno poslane prijave mi vam se povratno javimo unutar 24 sata od zaprimljene prijave.

Nisam dobio/-la povratnu informaciju s vaše strane. Kome da se obratim?

Greške u komunikaciji se uvijek događaju i ukoliko vam ne odgovaramo javite nam se direktno na birdacademy@inteligencija.com

Može li se edukaciju platiti u više obroka?

Trenutno ne podržavamo plaćanje u više obroka, što ne znači da ćemo jednom podržati u budućnosti.

Ne živim u Zagrebu, ali htio/htjela bi prisustovati edukaciji virtualno. Postoji li možda ta mogućnost?

Naravno, u dogovoru s trenerom sve naše edukacije se mogu pratiti virtualno.

Postoji li popust za studente?

Studenti tijekom rujna i listopada 2019. imaju pravo na 30% popusta na cijenu koja je prikazana na ovoj stranici.

Nemam vlastiti laptop za ovu edukaciju. Imam li osigurano računalo na edukaciji s vaše strane?

BIRD Academy za svakog polaznika osigurava edukacijsko računalo, ručak te kavu i vodu. Nastojimo u svakom segmentu biti što bolji domaćin!

BIRD Academy edukacije

Učite od najboljih stručnjaka u industriji