Trajanje: 16 sati / 2 dana

Predznanje: Solidno

Potencijalni trener(i): Kristijan Pavlović

Jezik: Hrvatski, Engleski

Moguće lokacije: PI EDU centar, U prostorima klijenta, Virtualna učionica u slučaju većih grupa

Upoznajte se sa principom Streaming podataka te izgradite svoj prvi podatkovni pipeline koji se sastoji od 3 glavna dijela:

 • streaming podataka u Apache Kafku
 • obrada podataka putem Apache Sparka
 • zapisivanje podataka u Apache Solr
Termin 1
Uskoro
Cijena
*
390.00 EUR
* Cijena po polazniku, cijena ne uključuje PDV 25%
Prijavite se na edukaciju
Odaberite vrstu prijave, ispunite sva obavezna polja i javit ćemo vam se ubrzo.
Pravna osoba
Fizička osoba
Samo želim više informacija
Ispunjavanjem ove prijave slažete se da dostavljene podatke možemo koristiti kako bismo Vas kontaktirali i pružili informacije u svezi Vašeg zahtjeva/upita ili informacije o proizvodima i uslugama Poslovne inteligencije. Možete se odjaviti sa newslettera Poslovne inteligencije u bilo kojem trenutku klikom na poveznicu za odjavu u e-poruci. Za više informacija molim Vas pročitajte naša Pravila privatnosti.
Please don't insert text in the box below!

Polja označena sa zvjezdicom * su obavezna

O edukaciji

Naša Big Data edukacija temelji se na izradi praktičnog projekta primjenom programskog jezika Python te koristeći popularna open-source rješenja kao što su Apache Kafka, Apache Spark i Apache Solr. Edukacija obuhvaća cjelokupan proces praktičnog prolazka kroz osnovne principe navedenih tehnologija uz primjenu najboljih praksi u razvoju softvera.

Kome je edukacija namijenjena

Ova edukacija je namijenjena razvojnim inženjerima, analitičarima, podatkovnim znanstvenicima i svima koji imaju predznanje programskog jezika Python, a zanima ih razvoj podatkovnog pipelinea koji se sastoji od prikupljanja, obrade i pohrane podataka.

Nakon edukacije ćete znati

Postavljanje radnog okruženja, instalacija potrebnih alata koji će se koristiti u podatkovnom pipelineu, primjena Python programskog jezika u rješavanju stvarnih problema.

Osnovne principe Apache Kafke, kreiranje Kafka Docker containera, kreiranje Kafka Topica primjenom grafičkog i konzolnog sučelja te kreiranje Kafka Producera primjenom programskog jezika Python.

Osnovne principe Apache Sparka, kreiranje Spark Docker containera te izradu i Spark Streaming aplikacije primjenom programskog jezika Python (PySpark).

Osnovne principe Apache Solra, kreiranje Solr i Kafka Connect Docker containera, pokretanje upisivanja podataka u Solr te pregledavanje upisanih podataka.

Sadržaj edukacije

 • Kafka

  U ovom modulu ćete naučiti što je Apache Kafka, koje su njene primjene te kroz praktične vježbe potkrijepiti teorijsko znanje izradom Kafka Docker containera, Kafka Topica i Producera.

  • predavanja
  • praktične vježbe
 • Spark

  U ovom modulu ćete naučiti što je Apache Spark, koje su njegove primjene te kroz praktične vježbe potkrijepiti teorijsko znanje izradom Spark Docker containera te Spark Streaming rješenja za obradu podataka primjenom programskog jezika Python.

  • predavanja
  • praktične vježbe
 • Solr

  U ovom modulu ćete naučiti što je Apache Solr, koje su njegove primjene te kroz praktične vježbe potkrijepiti teorijsko znanje izradom Solr i Kafka Connect Docker containera, pokrenuti upisivanje podataka u Solr i pregledati upisane podatke.

  • predavanja
  • praktične vježbe
Kako se mogu prijaviti na ovu edukaciju?

Na edukaciju se možete službeno prijaviti preko forme za prijavu na vrhu ove stranice. Nakon uspješno poslane prijave mi vam se povratno javimo unutar 24 sata od zaprimljene prijave.

Nisam dobio/-la povratnu informaciju s vaše strane. Kome da se obratim?

Greške u komunikaciji se uvijek događaju i ukoliko vam ne odgovaramo javite nam se direktno na birdacademy@inteligencija.com.

Može li se edukaciju platiti u više obroka?

Trenutno ne podržavamo plaćanje u više obroka.

Ne živim u Zagrebu, ali htio/htjela bi prisustovati edukaciji virtualno. Postoji li možda ta mogućnost?

Preferirani oblik isporuke edukacija je u fizičkom obliku zbog kvalitete isporuke, no u slučaju većih grupa gdje bi svi polaznici bili online, možemo dogovoriti i online isporuku.

Postoji li popust za studente?

Studenti imaju pravo na 10% popusta na cijenu koja je prikazana na ovoj stranici.

Nemam vlastiti laptop za ovu edukaciju. Imam li osigurano računalo na edukaciji s vaše strane?

BIRD Academy za svakog polaznika osigurava edukacijsko računalo, ručak te kavu i vodu. Nastojimo u svakom segmentu biti što bolji domaćin!

BIRD Academy edukacije

Učite od najboljih stručnjaka u industriji